Jadłospis
PŁATNOŚĆ ZA ŻYWIENIE W MIESIĄCU KWIETNIU
wynosi : 20 x 5 zł = 100 zł TERMIN PŁATNOŚCI: 15.04.2024
Uwaga ! Symbol (* przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane w kuchni.
….................................................................................................................................................................
PONIEDZIAŁEK 22.04.2024
* Zupa brokułowa z tartym ciastem ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g* Zupa brokułowa z tartym ciastem ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy ,śmietana 12 %* Ryż gotowany na mleku z koktajlem truskawkowym ( masło, śmietana 12% ) / 280g * Woda źródlana / 250g Banan – świeży owoc / 160g
WTOREK 23.04.2024
* Rosół drobiowy z makaronem domowym nitki ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g* Rosół drobiowy z makaronem domowym nitki ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler korzeniowy i naciowy ) por, kapusta włoska, marchew, pietruszka* Kasza jęczmienna gotowana na sypko ( masło ) / 180g* Gulasz z szynki z mieszanką ziół ( zawiesina mąki pszennej z wodą ) / 130g* Surówka z kwaszonych ogórków, pomidorów i szczypiorku / 130g* Herbata z cytryną / 250g
ŚRODA 24.04.2024
* Zupa włoska z ziemniakami i wkładką mięsną ( pszenica ) / 300g* Zupa włoska z ziemniakami i wkładką mięsną ( pszenica ) / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) kiełbasa wiejska , koncentrat pomidorowy 30%, kapusta kwaszona Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa ) / 70g Pierogi ruskie ( jajka, pszenica, masło ) / 260g* Kompot z owoców mieszanych / 250g
CZWARTEK 25.04.2024
* Zupa krupnik zabielany ( kasza jęczmienna ) z natką pietruszki / 300g* Zupa krupnik zabielany ( kasza jęczmienna ) z natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy, śmietana 12% Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa ) / 70g* Spaghetti z sosem bolognese ( pomidory, zioła, jajka, pszenica, łopatka wieprzowa mielona, masło ) / 280g Sok żurawinowy bez dodatku cukru / 200g
PIĄTEK 26.05.2024
* Zupa jarzynowa z makaronem ( pszenica, jajka ) na rosole z bukietem warzyw i natką pietruszki / 300g * Zupa jarzynowa z makaronem ( pszenica, jajka ) na rosole z bukietem warzyw i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy* Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g* Paluszki rybne pieczone z całości fileta ( mintaj, jajka, pszenica ) / 110g* Surówka z marchewki z sosem chrzanowym ( majonez ) / 130g* Herbata z cytryną / 250g