Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Jadłospis

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rag290 / (UE) nr 1169/2011, który wszedł w życie z dniem 13 grudnia 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności od dnia 04.05.2015 r. w jadłospisie stołówki szkolnej zostaną wyszczególnione produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Alergeny zostaną zaznaczone pogrubioną czcionką.

JADŁOSPIS 10.12 – 14.12.2018 rok      

Uwaga ! symbol ( * ) przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane wyłącznie w kuchni. Nie jest to produkt gotowy.                                                                  

PONIEDZIAŁEK  10.12.2018 rok

* Żurek z jakiem i kiełbasą ( zboża zawierające gluten, seler, gorczyca, śmietana 12% ) / 300g

   Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia ) / 70g

* Ryż gotowany na mleku z koktajlem truskawkowym ( śmietana 12% ) / 350g

   Woda mineralna lekko gazowana / 250g

   Banan / 180g

Wartośćkaloryczna

        zestawu

     na jedną porcję

      

     666 kcal

WTOREK  11.12.2018 rok

* Zupa neapolitańska ( serek topiony ) z kaszą jęczmienna wiejską i natką pietruszki / 300g

   wywar mięsno – warzywny( seler ) por, przyprawy

   Bułeczka grahamka mini ( mąka pszenna, żytnia ) / 50g

* Spaghetti ( mąka pszenna, jajka ) bolognese / 300g

   koncentrat pomidorowy 30% , pomidory krojone w  kostkę, mięso wieprzowe mielone, zioła

   Sok warzywno – owocowy bez dodatku cukru / 250g                                                                                     

   

   

   

    710 kcal

ŚRODA  12.12.2018 rok

* Rosół drobiowy z tartym ciastem ( mąka pszenna, jajka )  i natką pietruszki / 300g

   wywar mięsno – warzywny ( seler korzeniowy i naciowy ) marchew, pietruszka, kapusta włoska, por

* Ziemniaki gotowane ( masło ) z nutą koperku / 200g

* Potrawka z kurczaka z jarzynami / 160g

   zawiesina mąki pszennej z wodą, marchew, pietruszka korzeń

   Woda mineralna lekko gazowana / 250g

   Serek waniliowy Danio / 140g

    

                            

      743 kcal

CZWARTEK 13.12.2018 rok

* Zupa brokułowa z makaronem kokardki ( pszenica , jajka ) i natką pietruszki / 300g

   wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, śmietana 12%, brokuł różyczki

   Pieczywo mieszane ( mąka pszenna , żytnia ) / 70g

* Kasza jęczmienna wiejska gotowana na sypko / 200g

* Gulasz drobiowy z ziołami i świeżym koperkiem ( zawiesina mąki pszennej z wodą ) / 160g

* Surówka obiadowa z kwaszonych ogórków, pomidorów i cebulki dymki

   Sok tłoczony jabłko antonówka / 250g

      

      713 kcal

PIĄTEK 14.12.2018 rok

* Zupa koperkowa z ryżem i mieszanką warzyw  / 300g

   wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, śmietana 12% przyprawy 

   Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia ) / 70g

* Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g

   Paluszki rybne ( mintaj , pszenica, jajka ) z całości fileta – pieczone / 110g

* Marchewka z jabłkiem    / 150g

* Herbata z cytryną  / 250g

  

     

  

      683 kcal

 zklasa
 szkolazdrowie
 ambasador