Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Jadłospis

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rag290 / (UE) nr 1169/2011, który wszedł w życie z dniem 13 grudnia 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności od dnia 04.05.2015 r. w jadłospisie stołówki szkolnej zostaną wyszczególnione produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Alergeny zostaną zaznaczone pogrubioną czcionką.

 

Jadłospis na 16.04 – 20.04

 

PONIEDZIAŁEK 16.04.2018 rok 

Zupa z  mieszanką warzyw , zielonym groszkiem , ryżem i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Leniwe pierogi  ( ser twarogowy , jajka, mąka pszenna, masło ) / porcja 260g

Kompot z wiśni i mieszanych owoców / porcja 200g

Jogurt naturalny / 150g   

 

 Rosół drobiowy z makaronem domowym nitka ( jajka, pszenica ) i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny (seler korzeniowy i seler naciowy) por, kapusta włoska, marchew, pietruszka, kurczak 

Ziemniaki gotowane ( masło ) z koperkiem / porcja 150g

Potrawka z kurczaka w jarzynach / porcja 150g

zawiesina maki pszennej z wodą, marchew, pietruszka korzeń, przyprawy

Sok pomarańczowy bez dodatku cukru / porcja 200g

Gruszka / porcja 135g

 

ŚRODA  18.04.2018 r

Zupa neapolitańska( ser , pszenica ) z kaszą jęczmienną wiejską i natką pietruszki / porcja 300g

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Fasolka po bretońsku / 280g

zawiesina mąki pszennej z wodą, kiełbasa toruńska, łopatka wieprzowa, groch Jaś, koncentrat pomidorowy 30%

Herbata z cytryną / porcja 200g

Babka piaskowa zebra ( pszenica, jajka, kakao , olej rzepakowy ) / porcja 100g

 

CZWARTEK  19.04.2018 r

Zupa ziemniaczana z mieszanką warzyw  i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła, śmietana 12%

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Kasza jęczmienna wiejska gotowana na sypko / porcja 150g 

Gulasz wieprzowy ( zawiesina mąki pszennej z wodą ) z ziołami i świeżym koperkiem / porcja 120g

Ogórek konserwowy / porcja 100g

Sok  tłoczony jabłko– brzoskwinia bez dodatku cukru  / porcja 200g

 

PIĄTEK  20.04.2018 r

Zupa pomidorowa z kluseczkami  ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła, koncentrat pomidorowy 30%, pomidory , śmietana 12%

Ziemniaki gotowane ( masło ) / porcja 150g

Sznycel rybny (ryba tilapia, jajka, pszenica, olej rzepakowy ) z świeżym koperkiem / porcja 95g

Surówka obiadowa z kwaszonej kapusty, marchwi i jabłek / porcja 120g

Kompot z wiśni i mieszanych owoców / porcja 200g

 zklasa
 szkolazdrowie
 ambasador