Gratis Joomla Templates by Hostmonster Coupon

Jadłospis

W związku z Rozporządzeniem Parlamentu Europejskiego i Rag290 / (UE) nr 1169/2011, który wszedł w życie z dniem 13 grudnia 2014 r. w sprawie przekazywania konsumentom informacji na temat żywności od dnia 04.05.2015 r. w jadłospisie stołówki szkolnej zostaną wyszczególnione produkty, które mogą powodować alergie lub reakcje nietolerancji. Alergeny zostaną zaznaczone pogrubioną czcionką.

 

Jadłospis na 26.02 – 02.03

 

PONIEDZIAŁEK  26.02.2018 r.

Zupa ogórkowa z ryżem i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła , śmietana 12% , kwaszone ogórki

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Makaron domowy nitka ( pszenica, jajka ) z białym twarogiem / porcja 280g

Kompot z wiśni / porcja 200g

 

WTOREK  27.02.2018 r.

Zupa neapolitańska ( ser ) z kaszą jęczmienną wiejską i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła,       

Ziemniaki gotowane ( masło ) z koperkiem / porcja 150g

Schab wieprzowy pieczony w ziołach z sosem / porcja 110g

Surówka z kapusty pekińskiej , marchwi , jabłek i szczypiorku z śmietaną 12% / porcja 120g

Kompot z owoców mieszanych / porcja 200g

 

ŚRODA  28.02.2018 r.

Rosół drobiowy z kluseczkami ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny( seler korzeniowy i seler naciowy) por, zioła, marchew, pietruszka korzeń, kapusta włoska

Ziemniaki gotowane ( masło ) z koperkiem  / porcja 150g

Potrawka z kurczaka w jarzynach / porcja 150g

zawiesina mąki pszennej z wodą, marchew, pietruszka korzeń, przyprawy

Herbata z cytryną  / porcja 200g

Jabłko  / porcja 120g

 

CZWARTEK  01.03.2018 r.

Zupa z zielonym groszkiem, mieszanką warzyw , ryżem i natką pietruszki / porcja 250g

wywar mięsno – warzywny (seler ) por, zioła

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Puree ziemniaczane ( masło , śmietana 12% ) z nutą koperku / porcja 150g

Kotlet drobiowy mielony – panierowany / porcja 95g

pszenica, jajka , filet z indyka, filet z kurczaka, olej rzepakowy, przyprawy

Mizeria z świeżych ogórków, szczypiorku i śmietany 12% / porcja 110g

Kompot z wiśni / porcja 200g

 

PIĄTEK  02.03.2018 r.

Zupa jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki / porcja 300g

wywar mięsno – warzywny ( seler ) por, zioła , śmietana 12%

Pieczywo mieszane : chleb słonecznikowy ( pszenica, jajka ) chleb żytni ( mąka żytnia ) / porcja 70g

Pierogi z szpinakiem i grzybem ( pszenica , jajka , masło , pieczarki ) / porcja 280g

Kompot z owoców mieszanych / porcja 200g

Klementynka / porcja 68g

 zklasa
 szkolazdrowie
 ambasador