Jadłospis
PŁATNOŚĆ ZA ŻYWIENIE W MIESIĄCU MARCU
wynosi : 16 x 5 zł = 80 zł TERMIN PŁATNOŚCI: 15.0.2024
Uwaga ! Symbol (* przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane w kuchni.
….................................................................................................................................................................
PONIEDZIAŁEK 18.03.2024
Żurek z jajkiem i kiełbasą (zboża zawierające gluten, soja, sezam, ślad. jajka )* Żurek z jajkiem i kiełbasą (zboża zawierające gluten, soja, sezam, ślad. jajka) zawiesina mąki pszennej z wodą, mleko, śmietana 12% Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa /70g* Ryż gotowany na mleku z koktajlem truskawkowym ( śmietana 12%, masło ) / 280g Woda niegazowana / 250g Mandarynka – świeży owoc / 60g
WTOREK 19.03.2024
Zupa jarzynowa z ryżem , zielonym groszkiem i natką pietruszki / 300gZupa jarzynowa z ryżem , zielonym groszkiem i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g* Kotlety szarpane z fileta drobiowego ( jajka, majonez, ser, mąka ziemniaczana ) / 120g* Buraczki z chrzanem / 130g* Sok żurawinowy bez dodatku cukru / 200g
ŚRODA 20.03.2024
Zupa krupnik ( kasza jęczmienna wiejska ) z bukietem warzyw i natką pietruszki / 300gZupa krupnik ( kasza jęczmienna wiejska ) z bukietem warzyw i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa ) / 70g Krokiety z farszem ziemniaczanym ( jajka, mleko, mąka pszenna , bułka tarta ) / 300g* Herbata z cytryną / 250g
CZWARTEK 21.03.2024
Barszcz czerwony zabielany z ziemniakami i natką pietruszki / 300gBarszcz czerwony zabielany z ziemniakami i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy, śmietana 12% Pierogi z mięsem ( pszenica, jajka, masło, mięso wieporzowe mielone ) / 260g* Kompot z owoców mieszanych / 250g
PIĄTEK 22.03.2024
Zupa brokułowa z lanym ciastem ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g* Zupa brokułowa z lanym ciastem ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler) przyprawy* Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g* Pieczeń rybna z koperkiem ( filet z miruny, mozzarella, jajka, bułka tarta, bułka czerstwa,) / 120g* Surówka z białej kapusty , papryki, marchewki i cebulki / 130g* Herbata z cytryną / 250g