Jadłospis

Od miesiąca Października wpłaty za żywienie należy dokonywać wyłącznie na konto szkołyIntendent nie będzie przyjmował wpłat.

Nr konta: 66 1030 1250 0000 0000 8802 4044 

 

                                   PŁATNOŚĆ ZA ŻYWIENIE W MIESIĄCU  LISTOPADZIE                                                                 

                                          wynosi : 19 dni  x 4,00 = 76,00 zł  do 15.11.2019 r

            Uwaga !  Symbol (*) przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane wyłącznie w kuchni

                                                                     Nie jest to produkt gotowy.

PONIEDZIAŁEK  18.11.2019 rok

* Żurek z jajkiem i kiełbasą ( zboża zawierające gluten, gorczyca, śmietana 12%, mleko ) / 300g

   Pieczywo mieszane ( maka pszenna, żytnia, orkiszowa, sezam ) / 70g

* Ryż gotowany na mleku ( masło ) z koktajlem truskawkowym ( śmietana 12% ) / 300g

   Woda mineralna lekko gazowana / 250g

   Baton zbożowy z wiórkami kokosa i nasionami chia bez dodatku cukru / 30g

   ( płatki owsiane, ziarno żyta i pszenicy, kasza kukurydziana i jęczmienna, odtłuszczone mleko

    śladowo : orzechy włoskie i ziemne, soja, sezam )    

Wartość kaloryczna

 zestawu

na jedną osobę

 

  600 kcal

WTOREK  19.11.2019 rok

* Zupa neapolitańska ( ser topiony ) z kaszą jęczmienną wiejską i natką pietruszki / 300g

    wywar mięsno – warzywny ( seler )  przyprawy

   Bułeczka pszenna mini / 50g

* Spaghetti ( mąka pszenna, jajka ) bolognese / 300g

   koncentrat pomidorowy 30%, pomidory kostka, mięso wieprzowe mielone, zioła

* Kompot z owoców mieszanych ( śliwki, truskawki, porzeczki, wiśnie) / 250g

   Banan / 188g

      

 721 kcal

ŚRODA  20.11.2019 rok

* Zupa brokułowa z białym  ryżem i natką pietruszki / 300g

   wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy , brokuł różyczki , śmietana 12%

   Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, orkiszowa, sezam ) / 70g

   Kluski śląskie ( mąka pszenna, jajka , masło ) / 180g

* Gulasz drobiowy z mieszanką ziół ( zawiesina mąki pszennej z wodą ) / 120g

* Surówka z selera , jabłek i rodzynek ( majonez ) / 150g

   Sok wieloowocowy bez dodatku cukru / 250g  

    

   

    813 kcal

CZWARTEK  21.11.2019 rok

* Rosół wołowy z makaronem domowym nitki ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g

    wywar mięsno – warzywny (seler korzeniowy i naciowy ) por, marchew, pietruszka, kapusta włoska

* Ziemniaki gotowane ( masło ) z świeżym koperkiem / 200g

* Antrykot wołowy mielony gotowany w jarzynach ( seler ) / 110g

* Mizeria z świeżych ogórków i szczypiorku ( śmietana  12% ) / 150g

   Sok tłoczony jabłko – brzoskwinia bez dodatku cukru / 250g

     726 kcal

PIĄTEK  22.11.2019 rok 

 * Zupa pomidorowa z kuleczkami ( mąka pszenna, jajka ) i natką pietruszki / 300g

   Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, orkiszowa, sezam ) / 70g

* Ziemniaki gotowane ( masło ) z świeżym koperkiem / 200g

* Polędwica z dorsza w domowej panierce ( bułka tarta, jajka ) / 120g

* Marchewka z dipem chrzanowym ( majonez )  / 150g

* Herbata z cytryną / 250g

       633 kcal  

 Uwaga !  Symbol (*) przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane wyłącznie w kuchni

 Nie jest to produkt gotowy.