Jadłospis
PŁATNOŚĆ ZA ŻYWIENIE W MIESIĄCU KWIETNIU
wynosi: 18 x 6 zł = 108 zł TERMIN PŁATNOŚCI: 15.04.2025
Uwaga! Symbol (*) przy potrawie oznacza danie poddane obróbce i wykonane w kuchni.
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025
* Zupa ziemniaczana z kaszą jęczmienną i natką pietruszki na rosole / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy, Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa ) / 70g * Pierogi z jabłkami ( pszenica, jajka, masło ) / 260g Herbata z cytryną / 250g Jogurt owocowy ( mleko ) / 150g
WTOREK 15.04.2025
* Zupa pomidorowa z kuleczkami ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy , śmietana 12%
* Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g * Kotlet drobiowy mielony – panierowany (bułka tarta, pszenica, jajka ) / 120g
* Buraczki z chrzanem i pieczoną papryką / 130g Sok jabłkowy bez dodatku cukru / 200g
ŚRODA 16.04.2025
* Zupa krem pieczarkowy z grzankami ( pszenica ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy, śmietana 12%
* Makaron kokardki ( pszenica, jajka, masło ) z białym twarogiem i musem truskawkowym / 280g * Kompot z owoców mieszanych / 250g
ŚRODA 23.04.2025
* Zupa ogórkowa z ziemniakami i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy , śmietana 12% Pieczywo mieszane ( mąka pszenna, żytnia, razowa ) / 70g * Makaron domowy nitki ( pszenica, jajka, masło ) z białym twarogiem / 280g Woda źródlana niegazowana / 250g Banan – świeży owoc / 150g
CZWARTEK 24.04.2025
* Rosół drobiowy z tartym ciastem ( pszenica, jajka ) i natką pietruszki / 300g wywar mięsno – warzywny ( seler ) przyprawy
* Ryż gotowany na sypko ( masło ) / 180g * Ratatouille z kurczaka i mieszanką warzyw / 130g * Sok żurawinowy bez dodatku cukru / 200g
PIĄTEK 25.04.2025
* Zupa brokułowa z ryżem i natką pietruszki / 300g zawiesina mąki pszennej z wodą , śmietana 12%
* Ziemniaki gotowane ( masło ) / 200g * Filet z miruny duszony w sosie holenderskim ( śmietana 12%, masło ) / 120g * Marchewka z chrzanem ( majonez ) / 130g * Herbata z cytryną / 250g